sobota 9. září 2017

Recenze: Emporium Beauty Box - červenec 2017 (Femme Fatale Cosmetics)

(The English version of this post is written in italics.)

Dnes mám pro vás slíbenou recenzi nové krabičky krásy plné indie kosmetiky Emporium Beauty Box, kterou organizují australší Femme Fatale Cosmetics. Všechny podrobnosti jsem psala v rozbalovacím článku, takže jen ve stručnosti: jde o předplatné vycházející jednou za dva měsíce (obměsíční? :D ), jež vyjde na cca 800 korun za krabičku. Červencová edice byla volně inspirovaná vesmírem.

Today's post is the promised review of a new beauty box subsciption full of indie cosmetics, scents and bath&body care called Emporium Beauty Box, which is curated and sold by Australian Femme Fatale Cosmetics. You can find more information about the subscription here, in short: it's a bi-monthly subscription costing from 43,18 AUD up to 46,5 AUD per box depending where you live (included shipping costs differ). The July edition was - loosely - space themed.

Obsah červencové edice / The July edition contents





Absolute Zero
balzám na rty / lip balm


"Směs modrých malin, máty a vanilky."

"...a mixture of blue raspberry, mint & vanilla."


Co jsou safra modré maliny? No, tenhle balzám mi nicméně voní po černém rybízu (resp. Lipu s jeho příchutí) a trošce máty. Příjemná vůně, která je bohužel záhy přehlušena olejovitou chutí základních složek balzámu. :( NM balzámky jsou z těch mokřejších, solidně hydratujících.

What the heck are blue raspberries? :D (You don't see that flavour anywhere in my country.) Well, this lip balm smells like black currant to me (or black currant flavoured candy) and a bit of mint. It's a pleasant scent, but unfortunately it's quickily overcome by the oily flavour of the lip balm basic ingredients, so it doesn't last long. :( NM lip balms are one of those that leave your lips quite wet and they are nicely hydrating.




Andromeda
tuhý parfém / solid scent


"Ostružina, jahody, čokoláda, pižmo a pomeranč."

"Galactic gorgeousness: blackberry, strawberries, chocolate, musk & orange."

Tohle je víc podle mého gusta. :P Rozhodně z vůně cítím všechno to ovoce, po chvíli se vůně rozleží a vynikne pižmo. Takže je to ovocná, ale zároveň smyslná a těžší vůně (žádná slaďárna ani svěženka). Vzorek je sice malý, vydrží mi ale asi hodně dlouho, protože skoro neubývá. Jediný problém je, že na mně tuhé parfémy moc dlouho nevydrží. Tak ho mám na stolečku v práci a mažu se s ním na cestu domů, když moje voňavka z rána už vyprchla.

This is more to my liking. :) I definitely smell all the fruit from it and after a while when the scent settles, the musk gets more prominent. So it's a sweet fruity scent, which gets a bit heady and heavy with time (not annoyingly). I'm sorry, I'm terrible at describing scents. :( The sample is small, but it will last me for a long time, because it looks as if I didn't touch it, yet I use it quite frequently. The only problem is that solid scents don't last long on me and they don't have a strong sillage. So I keep this one at my workplace and use it before I go home, when the perfume I put on myself in the morning is already gone.




Bolide
sypký oční stín / loose eyeshadow



"Stříbřitě šedá se zlatozeleným duochromem a s jemnými červenými odlesky."

"A silvery grey with a golden green duochrome & subtle red shift."


Bolide je třpytivá šedá se zelenozlatým leskem a modrými a fialovými třpytečkami (ten rudý lesk v něm nevidím). Je fakt nádherná, na fotkách nevynikne. I když je balení malé, je stínem přímo nadité. Oceňuji i krásné balení. Bohužel je to první a asi i poslední stín této značky, co vlastním, protože na jejich Fb se píše, že zavírají krám. :( Takže je tohle vlastně taková jejich labutí píseň.

Bolide is a shimmery grey with a goldengreen duochrome and blue and purple glitter (I don't see the red sheen). It's a gorgeous color, photos don't do it justice. It's in a minijar which is so packed with the product, that it's almost overflowing. I appreciate that and the beautiful packaging as well. Unfortunately, it's the first and the last eyeshadow from this brand that I've ever tried, cause I've read on their Facebook that they're closing the shop. :( So this is actually their swan song.

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na TFSI a Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužce NYX Milk.
Left: over the Too Faced Shadow Insurance primer, middle: over the TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, right: over the NYX Milk jumbo pencil.

Naneseno na Too Faced Shadow Insurance bázi a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Pixie Epoxy from Fyrinnae.



Chromosphere
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Švestkový základ s modrozeleným leskem a s duhovými třpytkami."

"A plum base with teal green shimmer & subtle red shift."


Chromosphere má šeříkovo-švestkový základ s výrazným modrozeleným leskem. Je to taková NM fialová klasika. :)

Chromosphere is a lilac-plum base with a strong teal sheen. A classic NM purple (which I love). :)

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na TFSI a Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužce NYX Milk.
Left: over the Too Faced Shadow Insurance primer, middle: over the TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, right: over the NYX Milk jumbo pencil.

Naneseno na Too Faced Shadow Insurance bázi a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Pixie Epoxy from Fyrinnae.



Cosmic Crisp
balzám na rty / lip balm


"Nová odrůda jablka ze státu Washington, USA, kříženec jablka Enterprise a Honeycrisp, sladká, trpká a svěží chuť červeného jablíčka."

"A new apple breed from Washington state, U.S., a cross between the Enterprise & Honeycrisp apple. It's a sweet, tart, crisp red apple flavour."


Balzámky od EES jsou ještě o něco vlhčí než ty od NM, což moc nemusím, tento má ale úžasnou svěží reálnou jablíčkovou příchuť.

Lip balms by EES are even wetter than those from NM and I usually don't like that, but this one has an amazing fresh real-life apple flavour. 




Ganymede
sypký rozjasňovač / loose highlighter


"Stříbřitě fialový základ s výrazným tyrkysovým leskem."

"A silvery violet base with a strong turquoise shift."



Ganymede je stříbřitě růžový rozjasňovač s výrazným tyrkysovým leskem, výraznějším než na fotkách.

Ganymede is a silvery pink highlighter with a strong turquoise sheen, much stronger than in these pictures.







Moon Bunny
parfémový olej / perfume oil


"Podle legendy žije na Měsíci králíček, který připravuje elixír života bohyni, která tam žije. Vaří ji voňavý čaj ze sladkých červených liči bobulí, ve kterém vylouhuje okvětní lístky měsíční květiny a zakončí to jedním dokonale opečeným maršmelounem. Sladký nebeský pamlsek!"

"Legend has it the bunny in the moon mixes up the elixir of life for the goddess who lives there. He brews a fragrant tea from sweet red lychee berries, infuses it with delicate moonflower petals & tops it off with one perfectly toasted marshmallow. A sweet, heavenly treat!"

Když si k vůni přičichnu, cítím hlavně sladké maršmeláky. Po nanesení se však projeví ovocná složka, vážně je poznat liči s trochou květin. Sladká, ale ne otravně sladká, neotřelá vůně. Navíc v podobě parfémového oleje na mně vydrží déle, rozhodně víc jak půl dne. Škoda, že jde o tak malé balení, co nejde sehnat ve větším (je to exkluzivní vůně pro členy Femme Fatale klubu, já však u FF zas tak často nenakupuju, aby se mi vyplatilo platit si roční členství), naštěstí ubývá docela pomalu.

When I smell the sample tube, I get mostly sweet marshmellows. After application the fruity part comes forward, it truly smells like lychee with some flowers. A sweet, but not cloingly sweet, interesting scent. I like it a lot. Since it's a perfume oil, its sillage and longevity are better as well, I can definitely smell it on myself for more than half a day. It's a pity, that the tube is so small and I cannot get it in a larger size (it's a sample of an upcoming scent exclusive to the FF Beauty Collective members; I don't shop at FF often enough to justify paying for a year long membership), luckily it gets used up slowly.




Nebula
pleťové mýdlo / facial soap


"Glycerinový základ s aloe a s aktivním uhlím, obohacený výtažkem z heřmánku."

"Glycerine base with aloe & activated charcoal, enriched with calendula extract."


Zrovna mi dochází čistící gel, takže se mi Nebula vážně hodí. Tohle roztomilé mýdélko ve tvaru růžovo-černé hvězdičky se zapuštěnými pidihvězdičkami a třpytkami (které se na obličej nepřenáší) vytváří hebkou a jemnou pěnu, která obličej důkladně vyčistí, aniž by jej příliš vysušila. Ano, pleť po jeho použití trošku vrže, ale není tak vysušující jako jiná mýdla. A navíc úžasně citrusovo-ananasově voní.

I was just running out of my facial cleansing foam, so the Nebula soap came in handy. This cute little soap is in a shape of a fuchsia-purple-black star with small stars and rainbow glitter sunk into it (the glitter doesn't transfer on the face). It lathers well and creates soft foam that cleans my face thoroughly without being super-drying (other soaps dry out my face much more). And it smells wonderful, I can't put my finger on it, but I think there are some citruses and maybe a pineapple.






Spotting Satellites
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Tmavá báze ustupuje výraznému modrému lesku, který se pod úhlem mění do fialova; ve stínu jsou roztroušené i stříbrné třpytky."

"A deeper base gives way to a prominent bright blue sheen which shifts to a purple at an angle; scattered throughout are glints of silver stars."


Oční stín od organizátorů a prodejců krabičky Spotting Satellites tvoří tmavě šedý základ s výrazným modrozeleným leskem. Rozuměj při nanášení je to modrá, ale tlakem a přetíráním zezelená. Skvěle funguje i přes NYX Milk, naopak bez lepivé báze se skoro neprojeví.

The eyeshadow made by the creators of this box Spotting Satellites is a dark grey base with a strong blue-green duochrome (duochromes are Femme Fatale's speciality). The sheen is blue when you apply it, but it turns greener with more pressure and patting it down. It works great over NYX Milk, on the other hand the sheen won't show up without a sticky base over a regular primer.

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na TFSI a Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužce NYX Milk.
Left: over the Too Faced Shadow Insurance primer, middle: over the TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, right: over the NYX Milk jumbo pencil

Naneseno na Too Faced Shadow Insurance bázi a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Pixie Epoxy from Fyrinnae.



Solar Flares
sypká tvářenka / loose blush


"Jemná slézová báze s červeno-oranžovými odlesky a s trochou zlatých třpytek."

"A soft mauve base with a red to orange shift & a dab of golden sparkle."


Solar Flares je jemná růžovokorálová tvářenka se zlatým třpytem, žádnou mauve v ní vážně nevidím. I tak je ale moc pěkná. :)

Solar Flares is a soft pinky coral blush with a golden shimmer, I can't see any mauve in it. :( It's still a nice color though. :)





Zkusila jsem ji dát i na oči:

I tried to use it on the lids as well:

Naneseno na Too Faced Shadow Insurance bázi a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Pixie Epoxy from Fyrinnae.

Videoswatche dekorativky můžete vidět u mě na Instagramu.

You can find videoswatches of the cosmetics on my Instagram account.



A na závěr jako vždy pokus o jeden look se všemi stíny. Bohužel se mi tentokrát dost blbě vymýšlel, protože všechny stíny mají nějaký zelený či modrý odlesk a podobnou tmavost, takže vedle sebe nekontrastují. Nakonec jsem je všechny nanesla přes černý stín s tím, že zkusím nějaký halo look, ale vyšlo z toho líčení ála olejová skvrna. :D Spotting Satellites je v záhybu, přechází do Chromosphere a ten zas přechází do Bolide, Ganymede je ve vnitřním koutku pro projasnění.

And finally, as usual, my attempt for one look with all of the eyeshadows from the box. Unfortunately, this time it was difficult for me to come up with something, cause all the shades have a green and/or blue sheen and similar intensity of the base color, so they don't contrast next to each other. I ended up applying them over a black eyeshadow, trying to make a holo space look, but it looks more like an oil slick. :D Spotting Satellites is in the crease, it transitions into Chromosphere which then transitions into Bolide (below the brow and in the middle of the eyelid). I put Ganymede as my inner corner highlighter.

Naneseno na Too Faced Shadow Insurance bázi a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Pixie Epoxy from Fyrinnae.


Co na krabičku říkáte? What do you think of this box?

Já jsem s ní moc spokojená a už se těším na další, snad v ní budou opět nějaké mně neznámé značky, navíc bude halloweensky laděná.

I am mighty pleased with it and looking forward to the next one. Hopefully, there will be more indie brands unknown to me. :) And it's supposed to be Halloween themed!

2 komentáře: