neděle 13. srpna 2017

Swatch gallery: Harry Potter kolekce od Shiro Cosmetics 3/3: oční stíny II.

(The English version is written in italics.)

Sice mi to trvalo, ale přece jen jsem to zvládla. Naswatchovala jsem pro vás druhou půlku očních stínů od Shiro Cosmetics inspirovaných Harry Potterem z kolekce Marauders, Mugwumps and Muggles. Už dříve jsem napsala článek o produktech na rty a tváře a o první polovině stínů. Do téhle půlky jsem zařadila členy Fénixova řádu, učitele a nepřátele. 

It took me a while, but I finally managed it. I swatched the other half of the Shiro Cosmetics eyeshadows from the Marauders, Mugwumps and Muggles collection inspired by Harry Potter. I've already written articles about the lip and face products and about the first half of the eyeshadows (sorry, it's only in Czech, let me know if you want me to translate it). I've placed shadows inspired by the members of the Order of the Phoenix, Hogwarts' teachers and Harry's enemies in this group.

Nakoupila jsem si minibalení, která se prodávají bez nálepek. Stáhla jsem si obrázky a nechala si je vytisknout na lepící papír, takže mám vlastní nálepky, které jsou spíš provizorní a ne tak pěkné, jako ty kupované.

I've purchased the shadows in minijars, which are sold without the stickers. I downloaded the pictures, got them printed on some sticker paper and made stickers of my own. They aren't so neat looking as the original ones on the full jars, but they will do.

Swatche na rukou jsou vždycky tři, vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na TFSI + a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae a vpravo na bílém krémovém stínu v tužce NYX Milk. Na očích je mám většinou v té prostřední variantě podkladu, tedy TFSI + Pixie Epoxy, pokud tomu tak není, bude to uvedeno v popisku. Průměrná výdrž bez slévání je u mě 6-8 hodin, ale já mám hodně mastná víčka, takže to je u mě dobrý výkon (většina stínů na mně dá 4-6 hodin).

The hand swatches are always three in a row: the left one is over Too Faced Shadow Insurance primer, the middle one is over TFSI and a glitter glue called Pixie Epoxy by Fyrinnae and the right one is over a white cream jumbo pencil NYX Milk. Usually, I use the second option on my eyelids: TFSI + Pixie Epoxy (unless stated otherwise beneath the pictures). The average longevity without creasing is 6 - 8 hours on me, but I have veeery oily eyelids, so that's a long time for me (most eyeshadows last only 4 - 6 hours on me).



Dark and Light Inside Us

Screenshoty ze stránky produktu.
Screenshots from the product web page.
"Teplá tmavá vínovofialová se zlato-bronzovo-hnědým leskem. Má trochu rodinnou podobu s Bellatrix, ale je méně studená. Nepoužívat na rty."

"Warm deep wine-purple base with a golden-bronzey-brown shift. Bears a bit of a family resemblance to Bellatrix but is altogether less cold. Not lip-safe."



Siriusova barva je studená tmavě čokoládově hnědá, trochu nafialovělá, s nazlátlým saténovým leskem. Na přímém světle se v ní třpytí spousta malých duhových odlesků.

Sirius' color is a cold dark chocolate brown, slightly purple, with a golden satin sheen. You can see many small rainbow sparkles in it in direct sunlight.






Too Old, Too Poor, Too Dangerous

Screenshoty ze stránky produktu.
Screenshots from the product web page.
"Velice zádumčivá barva, se středně tmavým šedo-taupe základem a jemným krémovým leskem. Vlastně nevypadá vůbec ošuntěle. Použitelná na rty."

"A very moon-y color, with a medium grey-taupe base overlaid by a lighter creamy sheen. Not too shabby after all. Lip-safe!"



Remusův odstín je studená šedivá s výrazným kovovým teple béžovým leskem. Je to moc pěkná nositelná barva s nadprůměrnou výdrží. :)

Remus' shade is a cold grey with a strong metallic warm beige sheen. It's a really nice and wearable color with above-average longevity.






Metamorphmagus

Screenshoty ze stránky produktu.
Screenshots from the product web page.
"Inspirováno některými různorodými odstíny vlasů Tonksové! Středně tmavý, trochu tlumený modrofialový základ s měňavými tóny žvýkačkově růžové, modré a fialové. Nepoužívat na rty."

"Inspired by some of the various shades of Tonks’ hair! Medium, slightly desaturated blurple base with shifting shades of bubblegum pink, blue, and violet. Not lip-safe."



Tahle barva je proměnlivá jako sama Tonksová. V kalíšku je to matná nafialovělá šedá, která se však na lepivé bázi krásně fialově rozzáří a na přímém světle vyniknou i drobné růžové a modré třpytečky. Není to křiklavá fialová, spíš tlumená šeříková.

This color is as changing as Tonks herself. It looks as a matte grey with a violet tinge in the jar, but over a sticky base it has a strong violet sheen. You can see small pink and blue sparkles in it in direct sunlight. It's not a loud, violent violet though, it's more of a muted lilac.






Have a Biscuit, Potter

Screenshoty ze stránky produktu.
Screenshots from the product web page.
"Čistá kovová smaragdová, intenzivně hluboká barva bez příliš tmavého základu. Nepoužívat na rty."

"Pure metallic emerald, gives an intense depth of color without being too dark in the base. Not lip-safe."



Tahle barva k profesorce McGonagallové fakt sedne, tmavá výrazně metalická lesní zelená / smaragdová, která na mléčné bázi moc nefunguje a bohužel mi na očích moc nedrží (míň než výše uvedený průměr).

This color suits professor McGonagall very well. It's a dark strongly metallic forest green / emerald that doesn't work well over a milky base and unfortunately, doesn't last very long on my eyes (for a shorter time than is the average stated above). 






Constant Vigilance!

Screenshoty ze stránky produktu.
Screenshots from the product web page.
"Sytá kovová bronzová, intenzivní hloubka bez černého základu. Použitelná na rty."

"Saturated metallic bronze, intense depth without a black base. Lip-safe!"




Podobným typem barvy jako ta výše je i barva inspirovaná profesorem Moodym. Je to výrazně metalická nazlátlá bronzová, která je na mně bohužel vyloženě skoro žlutá, tedy spíš mosazná než bronzová. Nevypadá vůbec jako na oficiálním swatchi. Opět jsem měla problém s výdrží.

The shade inspired by professor Moody is a similar kind of color as the one above. It's a rich metallic golden bronze, that looks almost yellow on me, so it looks more like brass than bronze to me. It doesn't look like the color in the official swatch picture at all. And the longevity wasn't great either.






After All This Time

Screenshoty ze stránky produktu.
Screenshots from the product web page.
"Olejovitá černá s jemným zeleným leskem: symbolizující učitele lektvarů, Zmijozel a Lilyiny oči. Použitelná na rty."

"Oily black, with a fine green sheen: for a Potions master and a Slytherin, and for Lily’s eyes. Lip-safe!"



Tahle barva Snapea perfektně vystihuje! Je to skoro až mastně černá s jemným tmavě zeleným leskem. Černé odstíny mi drží trochu hůř skoro vždycky, protože jsou tak tmavé, ošoupání v záhybu je u nich mnohem víc viditelné (samozřejmě jen když zavřu oči).

They nailed it with this shade as the Snape color! It's an almost oily black with a fine dark green sheen. Black colors wear worse (for a shorter time) on me, because you can see the wear easier when they are so dark (of course, only when I close my eyes).






There's No Such Thing as Magic

Screenshoty ze stránky produktu.
Screenshots from the product web page.
"Pěkná baletní růžová zmírněná velmi dursleyovskou šedobéžovou. Samozřejmě pyšně matná. Použitelná na rty."

"A pleasant ballet pink dampened down with a very Dursleyish greige. Matte, of course, and proud of it. Lip-safe!"



Myslela jsem si, že Dursleyovic stín bude matná starorůžová, ale má matný broskvový základ, který v silnější vrstvě přechází do studené švestkovo-šeříkové a jsou v ní vidět i droboučké zlaté třpytečky. Lesk na rty vytvořený z tohoto stínu je úplně parádní, v akci ho můžete vidět tady.

I thought that the Dursleys' color would be a matte old-fashioned antique pink, but it has almost a peachy base which turns to a cold plum-lilac in a stronger layer with tiny golden sparkles. A custom lip gloss mixed from this eyeshadow is awesome, you can see it on my lips here.


Jen na TFSI. / Only over TFSI.
Vlevo jen na TFSI, vpravo na TFSI + Pixie Epoxy. Hůř se aplikuje, ale je podstatně tmavší.
Over TFSI on the left, over TFSI + Pixie Epoxy on the right. It's harder to apply evenly over a sticky base, but it is significantly darker that way.



Not Yet So Damaged

Screenshoty ze stránky produktu.
Screenshots from the product web page.
"Jemné krémové kukuřičné hedvábí s hladkým saténovým finišem. Trefně nóbl barva pro ty, co si umí vybrat ty správné přátele, Pottere. Použitelná na rty."

"Soft creamy cornsilk with a smooth satin finish. A fittingly posh color for those folks who choose the right sort of friends, Potter. Lip-safe!"



Opět stín skvěle vystihující svůj inspirační zdroj, tentokrát Draca Malfoye. Nažloutlá kovově saténová krémová barva kukuřičných vlasů, jež funguje jako parádní rozjasňovač.

Another shade aptly depicting its inspiration source, this time Draco Malfoy. A yellowish metallic-y satin cream color of corn silk works as a beautiful highlighting shade.






Mad as Her Master

Screenshoty ze stránky produktu.
Screenshots from the product web page.
"Ultra tmavý modro-fialový základ (nicméně ne načernalý) s krutě silným zeleným leskem a náznakem popelavé svrchní vrstvy. Nepoužívat na rty."

"Ultra dark blue-purple base (not blackened, however), with a wicked strong green shift and the barest hint of ashy overlay. Not lip-safe."



Bellatrix je matná tmavá našedlá lilkově fialová s výrazným zeleným leskem.

Bellatrix color is a dark matte grey aubergine with a strong green shift.






He Who Must Not Be Named

Screenshoty ze stránky produktu.
Screenshots from the product web page.
"Výstižně nažloutlá nazelenalá našedlá děsivě hadí barva, se zlovolným červeným leskem. Použitelná na rty."

"A yellow-tinged greenish greyish befittingly creepy-snakey color, with malevolent red shift. Lip-safe!"



A na závěr samozřejmé úhlavní nepřítel Voldemort. Jeho barva je matná šedozelená s výrazným červeným leskem. Hodně cool a slušivá!

And last but not least the arch enemy Voldemort. His color is a matte greenish grey with a strong red shift. Very cool and surprisingly flattering!



Swatche v pohybu můžete vidět u mě na Instagramu. Prvních pět, druhých pět.

You can see the swatches in motion on my Instagram profile. The first five, the second five.



A bonusová - trošku děsivá - koláž všech očiček:

And a bonus - kinda creepy - collage of all my eyes:


Jaký odstín byste si vybrali? Která barva podle Vás nejlíp vystihuje postavu, jež odstín inspirovala?

Which shade would you like to buy? Which color do you think represents its source character the best?

6 komentářů:

  1. Wau, tak to vidím poprvé. Některé odstíny se mi velice líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to moje oblíbená značka už nějakých pár let, kdyžtak mrkni na štítek "shiro" dole pod článkem nebo v liště vpravo. :)

      Vymazat
  2. Opět super recenze 👏 velmi mne na tobě zaujala kukuřičně plavá při čelním pohledu. A asi potřebuju k ní Dursleyovic, Mc Gonagallovou a Voldemorta i Tonksovou. I když se obávám, že už všechny nebudou k dispozici 😉 Mám moc ráda tvoje články. Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to mám radost! :))) Nejedná se o limitku, takže všechny stíny by měly být normálně k dostání, skladem jsou permanentně. ;)

      Vymazat
  3. Jé konečně jsem se dočkala svých oblíbenců. :-D Too Old, Too Poor... je jeden z mých vůbec nejoblíbenějších stínů na rychlé raní líčení, protože sám o sobě vypadá skvěle a myslím, že mi i sluší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, zajímavý, přesto nositelný. :) Jo, to si dokážu představit, hlavně k tvojí barvě očí. :))

      Vymazat